Het treintje en kleine spoorweg van Almamellék

Een aanrader is om ook eens een tochtje te maken met het oude treintje van Almamellék.  U rijdt over de oude treinverbinding tussen Almamellék en Sasrét. Hieronder leest u de geschiedenis van deze sproorweg.

Bij het verlaten van het dorp bereiken we de Almamellék State Forest Railway, die werd gebouwd in 1900. De spoorlijn tussen MÁV Szigetvár en Kaposvár kwam door Almamellék. De 7,2 km lange smalspoorlijn tussen de Almamellék en Németlukafa Gypsy Vallei werd in 1901 gebouwd door Baron Biedermann, eigenaar van gebieden ten noorden van het dorp. Het werd gebruikt voor het transport van Saskatoon, Lukafa geoogst hout, andere landbouwproducten, evenals Duitse buxus en glazen cabineproducten. De oorspronkelijke door paarden getrokken locomotieven werd in 1955 vervangen door diesellocomotieven. Sinds 1991 wordt het uitsluitend gebruikt voor personenvervoer op het Almamellék-Sasrét-pad.
Het stationsgebouw werd in 1901 gebouwd als onderdeel van het bouwprogramma van de staatsspoorwegen met als doel een treinhalte en dienstwoningen. In 1945 werd het staatsbezit. Het station was onderdeel van de Szigetvár-Kaposvár-spoorlijn gebouwd in 1899, die op 1 januari 1977 werd gesloten.

De film Dangerous to Beat werd hier in 1977 opgenomen, hier een klein stukje uit die film   https://youtu.be/tFtzW6kYUlA .

Op de onderste verdieping van het gebouw werd het Museum voor Kleine Spoorwegen en Bosbouw in 2000 geopend om de natuur van het gebied en het bosbeheer van de vroege 20e eeuw te laten zien. Hier vindt u ook het werk van István Vanyúr, de Centenary Memorial Tree, die werd opgericht door Mecsek Forestry Co. in 2001 ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de kleine spoorweg.