Walhalla voor (Karper) vissers!

Naast de vele vormen van ontspanning op onze camping, zijn er ook vele activiteiten te ondernemen in de directe omgeving! Één van die vormen heeft een relatieve ontspannings factor: Vissen!

Op slechts 5 minuten (met de auto) van onze camping bevinden zich meerdere grotere wateren, één daarvan is het gewilde vismeer van Almamellék. Dit vismeer is gelegen in het Zselic heuvelschap.

Het vismeer is 21 ha groot, waarvan in 11 ha gevist kan worden. Het meer is omringt met bos, grasland en riet. De diepte van het meer is gemiddeld 1,5 meter tot 3 meter. U kunt hier vissen op een groot diversiteit aan vissoorten, zoals : karper, amur, brasem, zeelt, snoekbaars en snoek.

Het is u misschien opgevallen dat Hongarije de bakermat van de karper is; deze staat overal op de menukaart en niet alleen tijdens de feestdagen is dit een heuse delicatese.

De karper stamt oorspronkelijk uit Midden-Azië. Toen de Romeinen op pad gingen hebben zij de karper ergens in de 4-de eeuw van onze jaartelling naar West-Europa gebracht. Deze karper plantte zich al snel voort en verspreide zich. Vanaf de 14-de eeuw werden ze ook al in de Britse wateren gesignaleerd.

Visnamen in het Hongaars

  • Karper = Ponty
  • Steenkarper = Kárász
  • Graskarper = Amur
  • Meerval = Harcsa
  • Snoek= Csuka
  • Zeelt = Compó
  • Baars = Süllő

Visvergunning

Om in Hongarije te mogen vissen moet u in het bezit zijn van een visvergunning voor Hongarije en een regionale vergunning, zo ook bij het vismeer van Almamellék. Deze documenten kunt u verkrijgen bij de vis- en hengelsport organisatie die de controle uitvoeren over de visrechten. Meestal verkopen ze deze beide documenten. Het is belangrijk om te weten dat de visakte het gehele jaar geldig blijft. U kunt derhalve het gehele jaar lang meerdere regionale vergunningen kopen met één en dezelfde visakte. U dient deze dan wel te laten zien. Overigens is de regionale vergunning slechts geldig gedurende de dag of periode welke daarop staat vermeld.

Voor informatie over de adressen, de minimale afmetingen van de verschillende vissoorten en de openingstijden van de verschillende vismeren, kunt u het beste contact opnemen met Hungarian National Angling Federation (MOHOSZ) http://www.mohosz.hu of http://www.tuhir.nebih.gov.hu/home/index  (ook in het Engels of Duits).

Voorwaarden

De volwassen hengelaar (18 jaar en ouder) mag met twee hengels vissen terwijl de jongere vissers maar 1 hengel mogen gebruiken. Per hengel mag men maximaal 2 haken gebruiken.

U dient zich altijd te informeren naar de regels van de visvereniging in Almamellékhttp://almamellekihorgaszto.hu/horgaszrend

Dagkaart vismeer Almamellék

dagkaart volwassen     € 9,–      (afhankelijk van de koers)
dagkaart  jeugd            € 4,50    (afhankelijk van de koers) 
nachtkaart volwassen  €10,50   (afhankelijk van de koers)
nachtkaart  jeugd         € 5,25    (afhankelijk van de koers)

Dagkaarten kunnen worden gekocht vóór het begin van het vissen aan het vismeer bij de vismeester.

Vangsten : Volwassen visser: 2 nobele vissen, 
1 roofvis,  en 3 kg andere vis

Jeugdvisser: 1 nobele vis, 
1 roofvis en 3 kg andere vangsten

Karpers van meer dan 5 kg moeten onmiddellijk na het vangen worden vrijgelaten! 
Amur van meer dan 8 kg moet onmiddellijk na een bezwaar worden vrijgegeven! 
Meerval van meer dan 10 kg moet onmiddellijk worden vrijgelaten nadat ze zijn gevangen!

Openingstijden

31 maart van 07:00 tot donker

1 april tot 30 september van 06.00 tot 20.00 uur

Van 1 oktober tot de herfstinval kun je gaan vissen van 07.00 uur tot het donker is!

Het gebruik van een logboekje is verplicht! 
na afloop van het vissen moeten alle vissers hun vangst op verzoek van de vissermeester aten zien, zelfs als deze al in de kofferbak zit.