Wat te doen in ….

Op de camping, in de Glamping Caravan en The Mambo-Cottage hebben we een map met daar in wat er zo al te doen is in de directe omgeving en de dichtsbijzijnde steden.

Op onze website kunt u alvast lezen wat er zoal te doen is.

Directe omgeving

Wat is er zoal te doen in de directe omgeving? Wij hebben hier een prachtige natuur waar u een heerlijke wandeling kunt maken. Of wat dacht u om met het oude houthakkerstreintje een ritje te gaan maken naar Sasrét. Als u van karpervissen houdt, zit u hier ook goed. dit zijn een aantal dingen die u hier rond de camping kunt doen. Bent u al nieuwsgierig, klik dan snel op “Lees meer” voor meer informatie.

Szigetvár

Szigetvár is een burchtstadje (eiland-burcht) wat ligt in zuid-Hongarije in het comitaat Baranya. Szigetvár ligt op 15 minuten rijden van de camping.

Voor al uw boodschappen kunt u hier goed terecht. Er is een o.a een Tesco, Lidl en 2 Spars en er wordt gewerkt aan een Aldi. Ook lekker uiteten is hier mogelijk.

Verder zijn hier ook nog andere dingen te doen. Wilt u weten wat, klik dan op  “Lees meer”.

Kaposvár

Kaposvár is een stad in Hongarije in de cominaat Somogy  (30 minuten rijden van de camping). Dit bevindt zich in de diverse heuvels van Zuid-Transdanubië, tussen de rivier de Drava en het Balatonmeer ( 54km). Het is een stad op zeven heuvels tussen de hellingen van Zselic en de rivier Kapos. De geschiedenis van Kaposvár is zo oud als de oprichting van de Hongaarse staat. Kaposvár is een mooie stad met veel historische gebouwen.

De sfeer is georganiseerd, de bloemen, de fonteinen en de grond sculpturen. Degenen die Kaposvár van de lente tot de herfst bezoeken, zullen de stad in volle bloei vinden naast de speciale festivals (bv rippl ronai feztivál).

Het belangrijkste plein van de stad heeft in 2017 terecht een speciale prijs gewonnen (Entente Florale Europe), de wedstrijd ‘Europese bloemensteden en dorpen’, getiteld ‘Het mooiste Europese plein’.

Kaposvár heeft u genoeg te bieden om te ondernemen, u kunt dit allemaal lezen als u op “lees meer” drukt.

Pécs

Pécs ligt in het zuidwesten van Hongarije, in de beschutting van het Mecsekgebergte (45 min rijden van de camping).Van oudsher is Pécs een stad waar veel verschillende culturen, religieuze en sociale klassen samenleven in een symbiose met de wijde omgeving. Aan de ene zijde ligt de Hongaarse regio en West-Europa en aan de andere zijde de Balkan, Oost-Europa en Turkije. Omdat Pécs al eeuwen een belangrijke handelsstad is waar men over grenzen kijkt en iedereen uit andere landen welkom is, maakt dat Pécs tot een bijzondere stad in Europa. Zo is Pécs in 2010 cultureel hoofdstad van Europa geweest.

Als op vier na grootste stad van Hongarije wordt Pécs gekenmerkt door de Mediterraan aandoende atomsfeer. Pécs is de moeite waard om naar toe te gaan om zijn mooie historische panden, het szécheni-plein met de voormalige moskee van pacsha Kassim Gasi, de domkerk, de vele musea of gewoon om o.a. een dag te shoppen in het mooie moderne overdekte winkelcentrum de Árkád of de binnenstad.

Maar er is nog meer te doen in Pécs, klik op “Lees meer” voor meer informatie